'Ik voel mij weer stukken beter en ik heb het gevoel weer grip te hebben op mijn eigen leven! Op dit moment voel ik, op alle vlakken, veel meer rust.'

- vrouw (28 jaar) -

 

Na jarenlang met mezelf in de knoop te hebben gezeten en het gevoel te hebben geen grip meer te hebben op mijn eigen leven, kreeg ik het advies om eens te kijken naar PMT. Ik had niet gedacht dat het mij zoveel zou brengen. Mike en Meggie luisteren écht naar je. Het is fijn dat er geen standaard programma wordt gevolgd en de therapie wekelijks werd afgestemd op dat wat ik op dat moment nodig had. Waar ik voorheen heel veel in mijn hoofd zat door vooral na te denken over dingen, heb ik van Mike geleerd om dingen echt te voelen en daar wat mee te doen. Door actief bezig te zijn en verschillende oefeningen  kwam ik achter bepaalde patronen die ik jarenlang had ontwikkeld. Met de oefeningen kreeg ik inzicht in hoe het ook anders kon. Het fijne daaraan vond ik dat ik het dan iedere week gelijk kon oefenen in de praktijk en de week erna weer mijn ervaringen kon bespreken. Ik vond het fijn dat er echt de tijd werd genomen om mij te leren kennen en daarop de oefeningen werden afgestemd. Door regelmatig te reflecteren, samen met Mike, hield ik mijn doel goed voor ogen. Op deze manier heb ik altijd het gevoel gehad dat ik stap voor stap iets verder kwam. Soms was het wel zwaar om de confrontatie met jezelf aan te gaan, maar ik wist ook dat het mij zou helpen. Op dit moment voel ik, op alle vlakken, veel meer rust. Ik voel mij nu stukken beter en ik heb het gevoel weer grip te hebben op mijn leven! 


 'Ik durf mijn mening te geven en ik maak makkelijker keuzes!'

- Volwassene anoniem - 

Zo'n 2,5 jaar geleden kwam ik met Meggie in contact. Ik was toen erg onzeker, kon niet voor mezelf opkomen, durfde mijn mening niet te uiten en durfde geen keuzes te maken. Meggie heeft me gevolgd in de laatste periode van mijn studie. Ik kon daardoor mooi de praktijksituaties waar ik tegenaan liep meenemen naar de therapie. Nu ik terugkijk, kan ik zeggen dat ik dankzij Meggie heb geleerd feedback beter te ontvangen, zekerder te zijn over mezelf en keuzes beter weet af te wegen. Wat ik mooi vind, is dat Meggie altijd focust op wat iemand wel kan of waar iemand wel invloed op heeft. Dat creëert mogelijkheden tot verandering en maakt bewust dat denken aan wat er niet kan of lukt averechts werkt. Ik ben achteraf blij dat de huisarts mij naar Meggie heeft verwezen en niet naar een psycholoog. Doordat ik tijdens oefeningen geconfronteerd werd met mijn eigen gedrag en gedachten, werd ik me sneller bewust van wat er gebeurde. Ik ben een echte denker en door in deze therapie juist veel te doen, ontwikkelde ik nieuwe inzichten en vaardigheden. Ik zou Meggie zeker aanraden omdat ze betrokken, betrouwbaar en geduldig is. Ze probeert altijd tijd te maken voor je en is positief ingesteld.


'Toen ik aan het begin bij jou kwam voelde ik me net als een ballon, alsof ik elk moment kon knappen. Nu voel ik me sterk en weet ik hoe ik mezelf kan helpen!'

Ik heb superveel geleerd bij Meggie! Als ik ergens mee zit, dan weet ik dat ik bij Meggie terecht kan. Ik kan daar zeggen wat ik voel en Meggie verzint dingen en we doen er wat mee. Bij Meggie zit je echt niet stil! We gaan bijna altijd weer de zaal in om dingen te oefenen. Sommige oefeningen vond ik super leuk maar ik moest ook soms effe uit mijn comfort zone. Iets moeilijks doen en er weer van leren, dat hoort er natuurlijk bij!
Meggie heeft mij heel erg geholpen met ontzettend veel dingen. Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen en lief te doen tegen mezelf. Sterk te staan/voelen en naar mezelf te luisteren. Ook heb ik geleerd om heel veel niet helpende gedachtes positief te maken, en nog zo veel meer! Ik heb ontzettend genoten en ik heb superveel geleerd!!
Ps: de chocolade melk is echt fantastisch :)
- L. (14 jr)

foto illustreert tijdlijn van L. (14 jr)

Ons doel is om jou zo snel mogelijk in je eigen kracht te zetten.

Samen aan de slag?